Phoenix Interactive Partners

just follow PIP!

Een crisis wacht niet tot uw communicatie op orde is!


Communicatie kent vele facetten. Maar de grenzen zijn vaag. Het ontwerpen en presenteren van een gelikte brochure is communicatie, een bevlogen presentatie om je doel te bereiken eveneens. Maar woordvoering over al dan niet heikele zaken is weer een andere tak van sport. Afhankelijk van de situatie moet soms ieder woord worden gewogen alvorens het uit te spreken. Lees krant, luister radio en kijk tv en volg social media om vast te stellen hoe vaak het mis gaat. Met enorme schade voor bedrijf en reputatie tot gevolg.

Wij vinden communicatie een verzamelnaam van alles wat nodig is om de interne wereld van een bedrijf of organisatie en de buitenwereld met elkaar te verbinden. Vooral in tijden van crisis steekt dat nauw. Het is dan uiterst noodzakelijk dat die verbinding soepel en eenduidig verloopt. 

Maar ook als alles goed gaat is het zaak dat 'verbindingscentrum' op orde te hebben. Helaas komen wij maar al te vaak tegen dat aan communicatie en de onderliggende strategie geen hoge prioriteit wordt toegekend zolang alles goed gaat. Maar als het mis gaat schieten vage plannen en ondoordachte noodscenario's hopeloos tekort. En die gelikte brochure? Die helpt dan al lang niet meer!

U heeft het gevoel dat het wel lekker gaat met uw zaak. Toch maakt u zich af en toe zorgen over wat te doen als het mis gaat? Als de media en niet in de laatste plaats sociale media uw zaak op de korrel nemen. En dat vervolgens de publieke opinie en de politiek er mee op de loop gaan? Als dat zo is willen wij graag met u werken aan een communicatieplan in goede tijden en slechte tijden. Wij doen niet meer dan voor u of uw organisatie noodzakelijk is. Die brochure besteden we graag uit. Maar als het gaat om strategisch maatwerk in voor- en vooral tegenspoed staan we voor u klaar. 

Vraag ons gerust wat wij voor u kunnen doen. Dat is vaak meer dan u denkt. U krijgt in ieder geval vrijblijvend een helder advies!